top of page

Tunnerikas vuosi 2022

Perinteiseen tapaan on näin loppuvuodesta muisteltu kulunutta vuotta ja sen tapahtumia. Vuosi 2022 onkin ollut yleisesti monivivahteinen ja Conexx®:lle sen voisi tiivistää yhteen sanaan, joka on ”torjuntavoitto”. Liikevaihtomme Suomessa numeraalisesti laski hieman, mutta nenämme on tukevasti pinnalla ja mielialat näin loppuvuodesta korkealla.


Torjuntavoiton takana on rakennustarjontamme monipuolisuus. Kykenemme erittäin laadukkaasti rakentamaan teräsrunkoisia teollisuus-, liike-, varasto-, urheilu- ja maatalousrakennuksia. Nämä monet vaihtoehdot varmistavat sen, että meillä riittää aina tekemistä. Vuonna 2022 emme tehneet niin paljoa maatalousrakennuksia, mutta muita kyllä niidenkin edestä. Erityisesti maneeseja olemme yllätykseksemme rakentaneet tänä vuonna aiempaa enemmän. Monipuolinen rakennusvalikoimamme kuitenkin kasvaa entisestään ja nyt listalle ovat tulossa asuinrakennukset. Näistä ensimmäinen, Conexx®-rivitalo, nousee Etelä-Pohjanmaalle jo tulevana kesänä!


Vuoden 2022 alkaessa oli koronan kanssa opittu elämään ja hommat sujuivat kuten ennenkin, joten odotukset vuodelle olivat positiiviset. Helmikuun lopussa Euroopassa alkaneen tilanteen vuoksi asiat kuitenkin muuttuivat. Tilanne ei aluksi aiheuttanut meille mitään selkeää muutosta, vaan muutos näkyi vasta toukokuussa. Toukokuusta heinäkuulle oli ensimmäistä kertaa todella sellainen tilanne, joka laittoi miettimään tulevaisuutta, sillä hinnat nousivat ja osa sovittujen projektien aloituksista sekä sopimuksien teosta jouduttiin siirtämään eteenpäin. Voisi sanoa, että positiivinen fiiliksemme ei ollut enää kovin korkealla.


Onneksi ihminen on siinä mielessä hieno otus, että se sopeutuu ja tottuu uusiin muuttuneisiin tilanteisiin melko nopeasti. Elokuun alussa alkoi saapua tarjouspyyntöjä, osa siirretyistä projekteista aloitettiin, hinnat alkoivat laskea ja uusia sopimuksiakin alettiin saada allekirjoituksiin. Lisäksi samaan syssyyn saimme Suomeen Conexx®:illa 20 vuotta työskennelleen Rafal Kowalskin, joka muutti Kauhajoelle perheineen. Luonnollisesti myös hyvät tuntemukset sekä mielialat palasivat korkealle.


Kaikkien vuoden 2022 epävarmuuksien sekä hintojen nousun ja laskun jälkeen tilanne alkaa olla jo melko normaali vuoden 2023 kynnyksellä. Kaikesta selvitään!


Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon. Viimeistään nyt kannattaa olla kiltti, jotta joulupukki toisi paljon lahjoja.


Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille vuodesta 2022 sekä erityiskiitos tiimilleni täällä Suomessa ja koko Euroopassa! Odotan innolla, mitä vuosi 2023 tuo tullessaan.


Jarkko Kivelä

Toimitusjohtaja

Westmoor Oy – Conexx®

Comments


bottom of page