top of page

Rakennuksen kuvat ja hinta asiakkaalle 15 minuutissaConexx Total on Conexxin itse kehittämä tietokoneohjelma, josta asiakas näkee jo myyntitilanteessa, mitä on ostamassa ja millä hinnalla. Ohjelma määrittelee varttitunnissa kaikki rakennuksen osat yksityiskohtia myöten.


– Kun suunnittelemme rakennusta asiakkaan kanssa, määrittelemme ohjelmaan kaikki tiedot, kuten leveydet, pituudet, ovien ja ikkunoiden paikat, katon kulman ja rakennuksen värin. Samaan aikaan asiakas näkee 3D-kuvista rakennuksen ja voimme zoomailla kuvaa niin, että näemme pienimmätkin yksityiskohdat, Conexxin myyntijohtaja Jarkko Kivelä kertoo.


Asiakas saa alle 15 minuutissa arkkitehtikuvat, alustavan rakennekuvapaketin ja AutoCAD-kuvan. Kuvien avulla rakennusta on helppo esitellä esimerkiksi johtoryhmälle, rakennusvalvojalle tai omalle perheelle. Kuvista hahmottaa heti, millainen rakennus on kyseessä ja mitä se maksaa.


Hinta heti asiakkaalle

Tietokoneohjelma määrittelee samalla rakennuksen kustannukset. Jos rakennuksen osia ja mittasuhteita muutetaan, hinta muuttuu. Käytännössä myyjä voi antaa asiakkaalle hinnan puhelinsoiton aikana.


– Ohjelma ehdottaa myös potentiaalisia säästökohteita ja niiden etuja ja haittoja. Voimme esimerkiksi kokeilla, miten hintaan vaikuttaa, jos katto on loivemmassa kulmassa. Pienillä muutoksilla voidaan saavuttaa jopa tuhansien eurojen säästöjä.


Ohjelmasta suoraan tuotantoon

Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen, se kuitataan ohjelmaan ja rakennus siirtyy heti lopullisille rakennekuvapiirtäjille ja tuotantoon.


– Kun rakennus on alusta alkaen suunniteltu Conexx Totalilla, se on helppo viedä tuotantoon. Tuotanto saa ohjelmasta valmiin materiaalilistan, jonka perusteella he pystyvät tilaamaan oikeanlaiset ja oikean määrän rakennustarvikkeita. Järjestelmä myös vähentää inhimillisiä virheitä ja nopeuttaa tilaus- ja tuotantoprosessia merkittävästi, mikä vaikuttaa toimitusaikaan.


Suomen tapa rakentaa on vaikuttanut ohjelman kehittämiseen

Conexx Totalin kehitystyö alkoi 15 vuotta sitten. Erityisesti Suomen tapa rakentaa on vaikuttanut ohjelmaan, sillä Suomessa rakennusten täytyy olla viimeistellympiä ja teknisesti parempia kuin keski-Euroopassa. Suomen oloihin luotuja järjestelmän ominaisuuksia hyödynnetään myös muualla.


– Usein asiakkaat kysyvät kuvia suunniteltaessa ja tarjousta tehdessä, mitä tästä vielä puuttuu tai mitä tähän pitää ostaa lisäksi. Conexx-pakettiin kuuluvat kaikki osat ja tietokoneohjelma huomioi ne, joten vastaus on, että tässä on kaikki.

Comments


bottom of page