top of page

CONEXX®-rakennukset noudattavat kaikkia rakennusmääräyksiä ja asetuksia

Suomalainen rakentaminen on hyvin valvottua. Conexx noudattaa rakentamisessa kaikkia lain säätämiä vaatimuksia, ja huolehtii rakennuksen turvallisuudesta jo suunnitteluvaiheessa.

Conexx-Groupin myyntijohtajan Jarkko Kivelän mukaan laatukontrolli on kova. Rakennuslaskelmat teetetään ulkopuolisella insinööritoimistolla, mikä takaa sen, että suunnitelmissa huomioidaan turvallisuus laadusta tinkimättä. Laatu- ja tuotannonohjausjärjestelmät sertifioi myöskin ulkopuolinen yritys, TÜV Rheinland.

Conexxilla on tiukka omavalvonta, esimerkiksi tuotannossa jokaisella työpisteellä tarkistetaan edellisen työpisteen työ. Kaikille Conexx®-rakennuksille lasketaan käyttöikäolettamaksi 50 vuotta, vaikka esim. maatalousrakennuksissa riittäisi lain mukaan 30 vuoden käyttöikäolettama.

– Rakennuksistamme on tehty vuosien varrella paljon tarkastuslaskelmia, eikä yhtään virhettä ole löydetty missään päin maailmaa. Ensimmäinen, vuonna 1957 tehty Conexx®-rakennus on edelleen käytössä tulppaanivarastona Hollannissa, Kivelä kertoo.


Paloturvallisuus huomioidaan sekä rakennusmateriaaleissa että rakenteessa

Conexxin teräsrakenteissa käytetään kuumavalssattua I-palkkia, sillä se on kestävä ja turvallinen. Rakennuksissa ole ollenkaan putki- tai ontelopalkkeja.

Conexxilla on kiinnitetty huomiota myös paloturvallisuuteen. Kaikki pinnat ovat a-palopintoja, eli palamattomia, ja rakennuksissa käytetään vain paloluokiteltuja tuotteita. Conexx®-rakennuksissa ei ole myöskään palokuormaa lisääviä onteloita tai pölynkerääjäpaikkoja.


Kansainvälisyys auttaa tuotekehityksessä

Conexx on kansainvälinen yritys, ja Conexx®-rakennuksia rakennetaan Suomeen noin 80 vuodessa. Kivelän mukaan rakennuksia kehitetään joka vuosi yhä paremmiksi. Jos Saksassa huomataan parannusehdotus, se näkyy myös Suomen rakennuksissa.

Suomen tapa rakentaa on vaikuttanut paljon Conexx®-rakennuksiin. Kolmasosa Conexxista on suomalaisomistuksessa.

– Uskomme, että rakennuksemme on markkinoiden paras ja turvallisin, mutta kunnioitamme myös kilpailijoita ja heidän tuotteitaan. Meillä on vankka kokemus, ja sillä on usein iso merkitys asiakkaille.


Kivelä toivoo tarkastuksia vanhoihin rakennuksiin

Jokaisessa maassa on erilaiset rakennuslait, ja säädöksistä pitää olla jatkuvasti ajan tasalla. Kivelän mukaan Suomen lainsäädäntö on toimiva, ja siinä keskitytään oleellisiin asioihin erityisesti rakenteiden kohdalla. Kivelä kuitenkin toivoo, että myös vanhoja rakennuksia valvottaisiin, sillä yleensä turvallisuusriskit ovat vanhemmassa rakennuskannassa.

Conexx on saanut rakennuksien kestävyydestä ja toimivuudesta hyvää palautetta asiakkailtaan. Jos asiakas ostaa Conexx®-rakennuksen ja suunnittelee seuraavaa rakennusta, hän hankkii todennäköisesti Conexxia uudelleen.

– Asiakkaamme ovat todella tyytyväisiä Conexx®-rakennuksiin ja toivomme, että tekemällemme työlle osataan antaa arvoa. Ammattitaitomme on huipputasoa, ja haluamme olla vilpittömästi paras tekijä alalla.

Comments


bottom of page